Direktlänk till inlägg 14 juni 2008

Debuterade 120cm idag =)

Av Josefine - 14 juni 2008 08:44

Kl 5.00 ringde väckarklockan

En snabb frulle sen drog jag iväg till stallet & tvättade av Diesels fina fläckar han fixat till under natten på magen & rumpan..


Lisa var morronpigg (hehe) & ville hänga på till tävlingen, så hon kom till stallet vid 6, lastade & åkte till Södertäljes ridklubb. Detta var ännu en tävlingsplats som vi aldrig besökt *kul* Visade upp alla papper & bet, sen var det vet bes. Veterinären tyckte han var en mkt väluppfostrad häst *alltid lika kul att få beröm av veterinärerna* hihi! Gick banan (110cm) red fram 1t. Han var lite tittig & fjompig i början så det var skönt att han fick skritta 20min, sen hann vi ta det lugnt hela framridningen. Han kändes kanon & var mjuk & fin i kroppen. Man fick rida fram hur länge & hur många man ville i ett stort ridhus, sen var framhoppningen på en utebana.

På framhoppningen kändes han kanon, förutom att det började regna mer & mer, så vi var dyngsura. Vi red in på banan & kom runt fint, förutom ett helt onödigt stopp på nr 2 & en onödig rivning på nr 9. Slutade på 8 fel, det var ingen omhoppning i denna klass då det var en A0:a (tror jag de heter hehe) Då rids hela banan på tid. Det var precis på gränsen att vi höll på & ge upp för vi blev så kalla & stela av regnet. Diesel kändes väldigt "av & på" men jag är nöjd med oss =)


Diesel hann stå i släpet en stund innan det var dags för framridning igen. Gick banan & den kändes helt ok trots höjden =) Trodde den skulle vara värre ;)

Nu var det uppehåll, men allt var dyngsurt fortfarande & skitigt...blä. Även denna framridning kändes han mjuk & fin. Han var lätt att öka & sänka tempot på i alla gångarter & han kändes mkt positiv trots vädret.

På framhoppningen fick vi till många fina stoora språng & vi kände oss väl förberedda.

Gick in på banan & hoppade nr1 & nr 2, nr 3 var ett hinder som vi hoppat i klassen innan med blått vatten under, här stannade Diesel & sa *gha va läskigt!* Han fick titta lite på hindret & jag red på igen, han stannade till & hoppade stillastående..hehe! Men vi kom över & fortsatte över hinder nr 4 & nr 5A, på nr 5B tyckte jag att vi låg helt kanon så jag satt helt stilla bara-vilket jag inte skulle gjort...för då undrade han väl om han sku hoppa så han TVÄRNITADE, jag höll nästan på att ramla av...hjälmen åkte ner haha! Tyvärr får man ju inte stanna mer än 1 gång, så vi blev uteslutna här.

Vi hade nerhoppet & 3 till hinder kvar... Men men, vi hoppade ju iaf halva banan =) Det är ju alltid en början! Nästa gång!

Nu måste vi träna på vattenmatta bara & lite mera kombinationer + att jag måste lära mig att RIDA på VARJE hinder, inte bara sitta så fort jag tror att det kommer gå lätt som en plätt =)


Åkte hem & sa hejdå till Cherokii som åkte hem idag. Puzz puzz sa Diesel. Nu håller vi tummen att hon är dräktig!


På kvällen blev det fest hos lillebror som fyllde 25 bast! Grattis Nick!! =)


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefine - 6 augusti 2009 10:46

TACK än en gång till ALLA som grattat och peppat och hejat på Diesel under alla dessa 14 år. Nu fortsätter vi med det i minst 14 år till!!! Heja Julia & Diesel med familj, go go go!   ...

Av Josefine - 4 augusti 2009 10:12

Diesel är såld till Linköping. Han kommer fortsätta sin tävlingskarriär med Julia i sadeln, han kommer även fortsätta avla. =) Önskar Diesel & hans nya familj STOORT lycka till med allt!!   I söndags var vi till Halmstad & fick ta emot WAHO trofén. ...

Av Josefine - 20 juni 2009 20:38

Diesel är nominerad till "ÅRETS ARAB 2008" i Tyskland! Vid EM i Österrike förra året vann Diesel och jag 2 st GULD-medaljer. Den ena i banhoppning och den andra i terrängtävlingen med maffiga vattenhinder och höga nedförshopp mm. Med dessa meriter h...

Av Josefine - 9 juni 2009 14:13

Diesel verkligen ÄLSKAR terräng!! :)   Vi var på kurs för 3v sen på Runsten, grymt bra terrängbana!   Tack Fanny & Emrik för bilderna!! =) ...

Av Josefine - 2 juni 2009 18:04

Nu har jag BE kort! hihi! *stolt* =) Nu kan jag köra ALLA tunga släp/husvagnar/båtsläp/hästsläp mm, behöver bara kika på hur mkt bilen man har vid tillfället får dra på sin krok *nice*   På bilden ser ni Malin på Diesel i LB el LB+5cm (som var i lörd...

Presentation

Omröstning

Vilket alternativ är din favoritgrej som du utövar eller har som mål med din/dina hästar?
 Fälttävlan
 Dressyr
 Hoppning
 Distans
 Western
 Working Equitation
 Körning
 Gymkhana
 Voltige
 Pole Bending
 Islandshästridning
 Utställning
 Premiering
 Kvalitetstävlan
 Uppfödning
 Hunting
 Annan...

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Jozzans med Blogkeen
Följ Jozzans med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se