Alla inlägg under maj 2008

Av Josefine - 24 maj 2008 18:42

 Detta blev en tävling i tidsbristens tecken ;)

...man kan ju skratta åt det så här i efterhand, men just DÅ var det inte såå kul. *gha*


Min starttid i dressyren var 8.14, sekretariatet öppnade kl 7 & man måste ju visa upp vacc. intyg & sånt innan man lastar ur. Sen skulle man veterinär besikta innan hopprovet (och hopprovet ska göras senast 30 min från avslutat dressyrprogram).

Så efter jag visat upp mina papper lastade jag ur min prins & gick & veterinär besiktade. Besiktningen gick kanon, då var det järnet tillbaka & sadla & börja rida fram. Jag tänkte att visst, det räcker ju att rida fram ungefär en halv timma, men då kom dom & sa att första ekipaket var stuket & den som skulle starta som tvåa inte dykt upp, så det blir din tur nu *gha* tänkte jag... Men red in på banan & började. Det var bara det att eftersom jag inte var förberedd på att starta såå tidigt så var jag inne på min framridningsplan...så jag red lätt när jag red in! *asg* Domaren vissla & ropa -Felridning, jag vill se nedsuttet. Ops! sa jag & började om. Mitt i galoppen började jag skratta för mig själv om hur sjukt allt blev, eftersom ja knappt han rida fram överhuvudtaget osv...å tappade bort totalt vart jag var i programmet.. Så jag bröt av till trav & undra vad ja skulle göra *asg* Kom på att jag skulle ju fortsätta galoppera & vända snett igenom.. Så jag fortsatte. I övrigt gick programmet bra haha, Diesel skulle behövt mera framridning så hade han varit lite mjukare & följsammare, men man kan ju inte få allt här i livet ;) 


Då var det dags för hopprovet..

När jag kom bort till bilen så hade dom flyttat på en tunna som stod så perfekt breve min bil & tryckt in en bil med släp breve, vilket resulterade i att jag inte kom åt sadelkammaren *gha* Knäppte loss tygeln på ena sidan på Diesel & sträckte ut tygeln, armen & fingrarna så långt jag bara kunde så jag kom åt longerlinan, så jag åtminstonde kunde lasta Diesel & plocka fram allt. När jag ändå lastade så passade jag på att byta träns. Plockade fram sadel & alla benskydd & lastade ur & drog på allt & stack iväg till hoppningen.

Tyvärr gick hoppningen i ridhus, så ja kunde ju inte titta så lätt på några innan, så jag kunde ha lärt mig banan...som jag inte hann gå...

Fick en snabb blick på banskissen på väggen & satt på Diesel & försökte hänga in genom dörren för att se lite hur banan såg ut. Tänkte ok, nu vet jag ungefär, då var det dags att hoppa fram. Men då var framhoppningen bara till för ponnysar, så jag fick rida runt ridhuset & iväg en bit för att komma till storhäst framridningen. Hoppáde några språng & stack järnet tillbaka...de var nog på sekunden innan mina 30 min var slut... När jag kom in tänkte jag rida ett varv å kolla vart alla hinder fanns, men då ropa dom varsegod & rid direkt så de var ju kört.. Hoppade några hinder, sen när jag inte hitta nästa fick jag rida ett varv runt & leta *asg*...blev ju som en vägran, men hittade nästa hinder & fortsatte ett par hinder till, sen var det ett till som jag inte hittade...fick rida ett varv till & leta *skandal jag vet, men vad gör man?* ...blev ju som en vägran till & sen hittade jag hinder 7.A & B & sista hindret, nr 8 & imål... Tiden tickade ju medans jag letade så vi slutade på 16 fel... Men Diesel hoppade fint iaf, de är huvudsaken för mig =)

Man får ha 20 fel i hoppningen som max för att få starta i terrängen *tur*


Sen var det dags att gå terrängbanan.

Han som byggt banan gick den med oss, han berättade att han gillar att bygga stoora hinder, man ska känna sig stolt om man lyckas komma i mål. Jo tack det var ju kul & höra inför våran första lätta klass..


Många hinder kändes väldigt maxade...undrade lite vad Diesel skulle säga om tex hinder nr 2 som var en jättestor vedtrave & nr 12 som hade ett stup efter...& nr 14 som var såå jäla stort så ja dog när jag såg det hahaha!


När jag fick startsignal & drog iväg så hade jag inte bestämt mig ang nr 12 där man fick välja en kortare väg med stupet efter eller en längre väg med ett mindre "stup". Dum som jag var så styrde jag in på den svåra...hade precis tänkt ta den lätta, å när jag rider mot hindret så säger jag mer el mindre stop till Diesel som snällt stannar..hum man får ju 20 straff för ett stop.. Gjorde en liten volt & tog mig  i kragen & hoppade, han hoppade lätt som en plätt & tog det sakta & säkert ner för branten *cooolt!* Då kände jag att klarade vi detta så klarar vi lätt nr 14 =) & de gjorde vi!

Det ända Diesel tvekade lite på var nr 5 som jag mesred på, han bromsade upp sig så han hoppa den nästan stillastående. Jag tyckte nämnligen att det var så litet så jag åkte bara... *mitt fel, sorry!* & vattnet blev nästan som ett stop, men han hoppade direkt efter att han kollat in läget =)


Detta var så jäla häftigt!! Han gick som en klocka min älskade Diesel! =)

Första hindret var ju som en debutant, så på hinder nr 2 var han inte redo på att det skulle vara såå långt & maffigt, så han stonkade till när han tog i från luften haha! Sen efter de hindret var han helt med på noterna & hoppade stort & fint över allt =)

 Här kommer lite bilder från dagen terräng, tyvärr glömde jag fota några hinder...

Av Josefine - 23 maj 2008 18:19

Red för Vera idag

Jag släpade ner mina "pole bending" stolpar så att det blev en 20m*40m-bana, som den jag ska rida på imorrn.


Diesel tyckte stolparna var konstiga som stod överallt & han blev lite tittig. Han strulade lite & ville helst inte ställa sig åt höger, kan vara så att jag är mera försiktig i höger kom Vera på. Vera hoppade upp & testade honom lite för att få lite bättre galopper. Han tjafsade en del & stegrade ett par ggr när Vera krävde lite mera av honom. Men han förstod att det inte var någon mening att försöka slippa jobba, så han blev nästan lika from som ett lamm *asg* Jag hoppade upp igen & körde igenon programmet några ggr. Det kändes bra! =)


Badade Diesel & putsade upp & packade iordning inför morrondagen.

Av Josefine - 22 maj 2008 18:27

Hoppade för Vera idag

Sara & Victório var oxå med.


Nu har jag ju anmält till en 1.20m i Södertälje om några veckor! *gha* haha! Så vi hoppade en bana på 1.20m på dagens träning. I början när ja kom på att jag faktiskt anmält till en 1.20m så blev jag lite nöörvis haha! Så vi stannade på 1m hindret (lite onödigt att bli nörvis över det NU...haha), ja tänkte att de kan väl bara dimpa ner en annan ryttare från himlen som kan hoppa Diesel inför 1.20-tävlingen hahaha! Men de kom ingen från himlen, så de var ju bara att ta sig i kragen & skärpa till sig, då hoppade han kanon! =)

Nu gäller de bara att få upp självförtroendet, så jag hajar att vi KAN om vi VILL! =) hihi!

Av Josefine - 22 maj 2008 12:27

Inatt föddes han äntligen!!! Som vi har väntat!!

Moheena nedkom inatt med en STOR vacker hingstunge!


Match ska han heta, han är e. AS Sinans Pacha (AS Sinans Pacha blev bla WORLD RES. JUNIOR CHAMPION på VM i Paris - 99) u. Moheena ue. Diesel.


Bifogar en bild från http://www.nordlysaraber.com/ på Match far AS Sinans Pacha.

Av Josefine - 21 maj 2008 09:31

...men idag red vi "finkan-rundan".

Sara & Victório var med, Victório är en lusitano skimmel. De var lite roligt när vi mötte ett äldre par som tittade & log & sa -vilka vackra hästar! *hihi* Dom är ju lite lika så Diesel & Victório - små runda skimmlar ;) *asg*

Grabbarna var pigga & glada över att få trava & galoppera i skogen!


Anmälde mig & Diesel till en regional LÄTT fälttävlan i Örebro den 7-8 juni prop 

Så nu har vi mkt tävlingar framför oss.

*På lördag ska vi som sagt tävla LÄTT fält i Qvinnersta (Örebro)

*Helgen efter (1/6) tävlar vi 1m & Sve Land Cup 1.10m. (Jag hade tänkt vara med i hela Sve Land Cuppen, men skippar omg 3 då ja ist vill rida lätt fält + att jag missade ju 1a omg)

*Helgen efter det (7-8/6) är de som sagt lätt fält i Örebro.


V 24 har jag inte bestämt mig, då är det hopptävlingar i Märsta båda dagarna... V 25 är det midsommar, så då tar vi ev en vilohelg (men det är fält i Trossnäs-Karlstad då..) V 26 kanske vi anmäler oss till en lätt fält i Baståsen på söndan, då är det oxå hopptävling i Mariefred på lördan.. V 29 är det ARAB SM =) V 30 styr vi kosan mot Österrike om allt går som det skall ;) V 31 EM i Österrike V 32 hemresa.. *iii va spännande!* =)

Av Josefine - 20 maj 2008 07:38

Tränade för Therese Järn idag

Alice & Hanna var oxå med, vi red i den sena gruppen så det blev en seeen kväll ;) Vi började med att hoppa fram på en stock & vagnen på volt. Sen hoppade vi banken & därefter nerhoppet med hinder efteråt. Sen fick vi hoppa slingan som sist med stock-telefonstolpshinder-stock med vattenlåda under. Först när ja hoppade stocken med lådan under så stanna han till lite & hoppade nästan stillastående *gha* haha! Han ville väl kolla läget först, för matte sa ju sist att den var farlig ;) Vi hoppade hela slingan igen & han hoppade kanon! *kul* Sen hoppade vi diket med stock efter (en häst ville absolut INTE gå över diket, det tog säkert en kvart sen hoppade han tillslut)& därefter gick vi ner till vattnet & plumsade. Det var en connemarahingst med, han ville INTE bada-men efter mkt övertalan..säkert 25min så gick han i. Diesel & jag fick hoppa ner i vattnet från lilla kanten & stora kanten, han var så duktig & bara bjöd =) Sen gick vi upp & hoppade en bana. Banan bestod av: litet kryss, "liggande plank", kulvert, stock mellan två hus, vitt plank, en röd palisad, kombinationen (en vit, som liggande skivor..)& sist banken.

Diesel tycker han är så duktig när vi hoppar bana, så han vill gärna köra sitt eget race, men när han märker att han behöver faktiskt matten där på ryggen så koncentrerar han sig & lyssnar haha, han vill bara busa av sig lite först tror jag =) Nu känner vi oss ännu ett steg förberedda inför våran 1m fält på lördag.

Av Josefine - 19 maj 2008 10:23

Efter regn kommer sol.. =)

Gud va de har regnat mkt sista dagarna *blä* Kallt är det, 0 grader på mornarna, så täckena har åkt på igen. Hoppas de blir bättre snart!


Men vi lyckades pricka in sol när vi red. Red igenom dressyr programmet med Diesel. Han gick såå bra! En helt ny häst =) Jag var så stolt så jag var tvungen att visa Vera som stod & hade lektion på ridbanan *fniss*. Hon höll med =)


Husse kom med en säck svarthavre idag. Grabbarna fick smaka & tyckte det smakade GÖTT! =) hihi!


Lite fakta om svarthavre (från www.Hippson.se ):

Svarthavre är en speciell havre med kärnor av svartbrunt skal. Svarthavre är fetare än vithavre och ger därför uthålligare hästar. Hästar som normalt blir heta på vanlig havre fungerar utmärkt på svarthavre.
Svarthavren är som tidigare nämnt fetare men den innehåller dessutom mer fibrer än vanlig havre vilket bidrar till en förbättrad tarmfunktion hos hästen. Smakligheten är mycket hög och svarthavren dammar inte.
Svarthavre odlades och gavs till hästar förr i tiden. I takt med kraven på högre lönsamhet försvann svart havren eftersom vit havren ger mer havre per odlad hektar.
För bästa resultat bör havren ej krossas utan utfodras hel till Din häst. Ge Max 0,4 kg havre per 100 kg häst och giva för att undivika mag och tarm störningar.

Av Josefine - 18 maj 2008 20:27

Diesel fick en vilodag idag

När jag kom till hagen för att hämta Armani så ville Diesel med, så han blev lite ledsen när ja bara tog "rödtott" & lämnade honom =(


Armani var ett busfrö på skogritten, så man fick vara redo för lite bus hit & dit. Han började kröka upp ryggen & leka ungkalv när han skulle låssas bli rädd för bilar som åkte förbi, då får jag säga åt honom på skarpen så skärper han sig, haha! De blåste rätt mkt & små regnade. Så han var duktig ändå som gick med på att lämna alla polarna på gården & sticka till skogs =) Vi red till Tynäs sen genom den jätteleriga skogen till Åsby & bilvägen hem. När vi kom hem till stallet igen trodde man ju ponken skulle vara lite trött, men han letade fortfarande saker att lossas bli rädd för *LMFAO* hahaha!

Det har regnat mkt idag så Diesel & Armani fick gå in lite tidigare. Fyllde upp alla mina höpåsar medans jag väntade på att kl sku gå så jag kunde plocka in resten av ligan.


Ryttarmeddelande mm har kommit ut inför tävlingen på lördag:

http://www.qvinnersta-hsf.nu/

(Under "Arkiv" i spalten till vänster-tryck på "dokumentarkiv")


Snart är det dags att gå & natta dom små liven *zzzzzzzzzz*

Presentation

Omröstning

Vilket alternativ är din favoritgrej som du utövar eller har som mål med din/dina hästar?
 Fälttävlan
 Dressyr
 Hoppning
 Distans
 Western
 Working Equitation
 Körning
 Gymkhana
 Voltige
 Pole Bending
 Islandshästridning
 Utställning
 Premiering
 Kvalitetstävlan
 Uppfödning
 Hunting
 Annan...

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards