Alla inlägg under april 2008

Av Josefine - 9 april 2008 09:55

Idag fick Diesel gå ut i vanliga hagen

Han skrittade raka spåret fram till den nya stora halmbalen i hagen & undersökte den, han har väl stått i sin sjukhage en vecka & funderat vad det är för skoj där borta *asg* Det är ju trots allt bara 8 dagar sen Diesel gjorde illa sig, men det känns som det var en evighet sen man fick rida honom hehe! Så i eftermiddag blir de nog en skrittur på Dieselmannen, om hans dag i hagen gått som planerat *lugnt & fint* ;)


Kanske dags för mig att börja träna på dressyrprogrammet som vi enligt planen ska rida i Mantorp den 26/4 om 2,5v. *hoppas de kommer gå!* hihi!!


---------------------------------------------------------------------


Eftermiddan:

Red ut en skrittsväng på Diesel, jag trodde han skulle vara superpigg & larvig-men han gick så fint i skritt hela rundan. Vi var ute i 35min & de gick kanon. Det regnade hela tiden så när vi kom tebax till stallet så var jag rätt blöt & genomkyld, så Armani fick vila. Det är ju ingen idé att rida ut på busplutt om ja e stelfrusen, då flyger ja väl av om han försöker ;) *asg* 


Nu har Diesel bara en kompress & en självhäftande linda runt såret, de satt lika kanon nu på eftermiddan som ja satte dit det i morse ;) *kanon* Såret är verkligen jätte fint, knappt att man kan kalla de sår längre =) *kuul*


Har övat lite på dressyrprogrammet nu ;) hihi!

Av Josefine - 8 april 2008 09:46

Fick ett samtal på jobbet på lunchen...

...att Armani rymt in till Diesel i hans sjukhage.. De var bara att ta sig dit & ta ut den där röda hästen *asg* Armani hade alltså knytit upp dubbelknuten som jag gjort på den övre tråden in till Diesel (Diesels sjukhage är mitt i Armanis hage) Å så hade han tagit ner plankan lite fint på ena sidan & klivit över undre tråden, så där stod dom båda 2 i den lilla hagen. Diesel skämdes för sin jobbiga son när jag kom & frågade dom vad dom hade pysslat med. Armani fick stå på ridbanan resten av dagen & Diesel fick stå kvar i sin sjukhage =)


Diesels sår är så fint så jag ringde veterinären & frågade om han kan börja gå i vanlig hage nu. Så from imorrn får han gå i vanliga hagen med Armani igen *jihoo* Hon tyckte jag skulle börja rida honom, iaf skritta först ca 30min, sen trappa upp. Våra promenader är ju 20min redan, så de e kanon.


Armani pluttas fick vila idag, då matten hade lite ont i knäet.

Av Josefine - 7 april 2008 13:27

Igår eftermiddag fick jag mig ett gott skratt...

Jag gick på promenad med Diesel innan insläppet, när jag kommer tillbaka & ska ta in Armani så står han i Diesels sjukhage =) Den var ju öppen så de var bara att kliva in *asg* Armani är bra nyfiken på den där sjukhagen, han tror att de måste vara nått riktigt intressant där inne eftersom pappa Diesel står där jämt ;)


Red ut en sväng på Armani, det blev en längre sväng =) Gick första biten (10min) till Tynäs, där hoppade jag upp. Han va lite tveksam om han ville gå med ryttare på hemifrån & utan polare, men när jag sa åt honom att gå så gick han på =) Jag satt där i min egen lilla värld & sjöng *asg* När jag ridigt ca 5-10min kände ja att han var VÄLDIGT avslappnad & duktig, så jag slappnade oxå av & satt där som en gelé klump & sjöng *LMFAO* Vi klättrade upp för den hyffsat branta backen, precis när vi kommit upp så börjar han BRALLA! Jag vet inte exakt vad som händer, men helt plötsligt så är båda mina ben till vänster om hästen i luften, ovanför hästen! Badonk, så låg jag på marken *aj* De va bara upp på fötterna igen & fånga in kusen som brallat ca 4 meter till, han stod där helt stilla & såg chockad ut, han fatta inte heller vad som hände! Jag hoppade upp igen & red vidare. Han var väldigt pigg & larvig idag. *buse* Jag TROR att han ramlade när han brallade, sen flög han upp på nått vis & brallade vidare...men ja hängde inte med riktigt vad som egentligen hände ;) Han hade iaf inte ont nånstans, men jag fick ont i ett knä. Red vidare till Åsby, sen in på nästa stig tillbaka till Tynäs, så de blev  en låång ritt för killen. hehe! Ringde & kollade om nån kunde komma & hjälpa mig av hästen när ja kom hem, men ingen var i närheten så ja fick helt enkelt hoppa av själv, på ett ben =) Men de gick bra! Knatade sista biten hem, då började mannen bli lite mera lydig iaf =)



Av Josefine - 6 april 2008 13:13

Efter utsläppet fick Armani vara kvar inne...

...för jag skulle rida ut på honom. Först brydde han sig inte att han blev själv inne. Ställde honom på gången & han började trampa runt lite för att visa att han ville ut som polarna. Jag lossades att jag inte märke att han gick runt lite, fortsatte bara borsta.


Vi tog en prommenad till Åsby, där hade vi lite utställningsträning =) Tänkte jag skulle se hur han betedde sig när jag ville att han skulle stå fint & stilla med massa främmande hästar nära. Och utan sin bästis/pappa-Diesel. På bilderna ser ni att han är störtcool ;) Så duktig! Men detta var nått nytt för Armani så vi måste nog träna på ordet "step" & att ha alla hovar på rätt plats ;) Efter det hoppade jag upp & skrittade på en grusväg en bit innan man kommer in i skogen. En hund började skälla så han blev lite skraj, men hundägaren kom ut ur huset & sa åt hunden att vara tyst =)

Då gick vi vidare en bit, sen såg Armani en FLODHÄST!! (läs sten) Han tvärnitade, kastade sig runt & gjorde 2 små volter/piruetter bockandes, lite stegringar fick han in i volterna oxå & några studs med rumpen (snacka om att han har bra balans!). Jag fick skrika på honom att sluta, då gav han sig =) Han ville få av mig den busen, men den gick jag inte på! Vi skrittade vidare & han hittade en flodhäst till, då sa ja bara "lägg av" & lät som ett monster, då gick han vidare så fint så =)

Vi skrittade genom hela skogen, det var några "hinder" på vägen i form av stockar, träd & lite lerpölar. Men han gick över allt utan tvekan. Nu vet jag iaf att han bara lossas vara rädd för lera den lilla spjuvern, för idag var han inte rädd för det, haha! Varje gång vi gick under så låga grenar så jag var tvungen att lägga mig på hans hals för att komma under, så stannade han & trodde jag skulle hoppa av *asg* Tänk va lättlärda dom är! *ballt*

När vi kom ut till grusvägen i Tynäs så kom en bil med släp dundrande så det hoppade & lät, vi stod stilla i skogskanten & väntade & Armani brydde sig inte. Sen skulle vi börja skritta igen då fick han ett busryck igen, jag behövde bara morra så skärpte han sig =) Han har verkligen respekt för sin ryttare ;) Eftersom han fortfarande var pigg, busig & inte det minsta trött så red jag hela grusvägen hem. Vi travade några ggr & han skötte sig så fint utan bus & utan flodhästar ;) När vi kom in på stallplan så gnäggade han åt pappzen som svarade. Men han gick med mig in i stallet & blev avborstad & fixad, sen fick han lite godis =) *jammi* Detta var första ggn som jag red på Armani utan sällis i skogen, såå kul att det gick såå bra!! *stolt*


Skulle vara roligt att visa Armani på partbreedutställning i sommar, men frågan är vad som gäller för dom tro? Man kan ju inte kasta på ett arabhalter haha! Man lär ju inte ställa ut likadant som araberna? Hmm, de där får ja kolla upp =)

Av Josefine - 5 april 2008 17:11

Tog ut hästarna på morronkvisten *kanon väder* =)

När jag gick ut på dyngstacken med kärran så sprängde dom berg breve stallet. Det blev en jäla smäll, jag gick till hagen & kollade hästarna, då hade det flygit upp stora stenar på vägen. Hia & Myran sprang lite, det som är bra är att dom tutar flera ggr innan dom spränger-då drar hästarna. När dom sprängde andra ggn så lät det knappt & hästarna brydde sig inte så mkt =)


Armani fick vila idag, han var såå duktig igår =) Det har varit sol & fint väder hela dagen. Riktigt nice! Men jag hade bestämt mig för att storstäda hemma, så det blev inget sittandes i någon sol här inte ;)


Innan insläppet stack jag & Hanna till Gesta Gård & kikade på deras nya ridsportsbutik =) Som sagt så älskar man ju hästaffärer! =) Men vi handlade inget idag. Men vi såg massa fint, nytt & spännande! *kul*


Vid insläppet bytte ja omslag på Diesel (som alla andra mornar & eftermiddagar numera hehe) Nu ser man verkligen att det händer nått *kul* Snart så måste de vara läkt! *hoppas!* Han temp ligger oftast på 37,6 el 37,9 & jag håller tummen att det kommer fortsätta så. =)

Av Josefine - 4 april 2008 21:49

Imorse när jag tog ut hästarna så var det DIMMA...

...man såg knappt handen framför sig. Riktigt mörkt & trist 0,5 grader ute.


Bytte omslag på Diesels ben, såret läker på fint. Fortfarande har han inte varit halt, varm, öm, infekterad eller haft någon feber TACK & LOV! =) *hoppas de håller i sig*


Dom bygger massa nya hus en bit från stallet, idag skulle dom spränga berg för att dra el/vatten, så ja var lite orolig att det skulle låta fanders, så på lunchen blev det en snabbis till grabbzen & hälsa på =) Dom stod & solade & hade så mysigt ;) *skönt* Dom har nog blivit lite härdade efter alla som gräver & bygger hus runt i kring =)


Efter jobbe var de dags för matten att gå & laga ett hål i en tand *gha* Låg där i stolen & tänkte att de e ingen idé att tycka synd om sig själv, tänk på alla som har mkt värre smärtor! Då var det faktiskt inte så farligt, ja gillar ju inte den stooora sprutan med den lååånga nålen med bedövning.. Men det gick bra =)


Efter tandis var det järnet till stallet för att ta emot hö. Det kom totalt 4 ton, men jag behövde bara släpa 1,8 ton tillsammans med min snälla älskling. TACK HUSSE!! =)

Vi passade oxå på att köra ut storbalar med halm i hagarna, så kusarna får en rolig "liten" överraskning att pyssla med imorrn & X antal dagar frammot *fniss* Lite kul ska dom ju få ha ibland dom små liven =) När vi ändå hade en snäll själ med hjullastade med sig så städade vi (eller rättare sagt mest våra grabbar hihi) gården utanför stallet =) Det blev så fint såå! TACK TACK!!


Då var det dags för ridtur! Jag & Nina gick i början med våra unghästar (Armani blir 3år i juni & Ninas Myran blir 4år samma månad *kul*) & Hanna red på Hia. Det blev en sväng till Åsby på vägen, i Åsby hoppade vi upp & så knatade vi genom skogen till Tynäs. Jag satt på Armani nästan hela vägen genom skogen. Han tyckte inte om dom leriga partierna, så ibland ville han ha Hia som hjälp så han fick gå före hehe & några ggr HOPPADE han över så ja trodde ja skulle flyga av, haha! En gång hoppade han bara i fram *asg* & en gång hoppade han stoort & avslutade med att sparka bakut! *buse* Jag hoppade av & gick efter vi ridit genom skogen - så han inte skulle bli alltför trött, men killen har nog fått kondis-han var INTE trött. Jag sprang lite med honom på vägen hem, så JAG var åtminstone HELT slut =)


Natti natt!! *zzzzzzzzzzzzzzz*


På ena bilden ser ni fr vä Nina på Myran (My Sweet Dream) & Hanna på Hia (Hiachintas...stavat rätt? hihi), den andra bilden är Armani =)

Av Josefine - 3 april 2008 13:05

..i sin "mini- hage" *asg* Det ser ut som han står i en koja i skogen hahahaha!!


Imorse när ja kom till stallet så trodde Diesel att han skulle få stå inne, men när vi gick till hagen så blev han glad =) Han tittade på sin sjukhage & undrade -Vad f-n är detta? Ska jag gå in i den?!

Han stod & tittade några sekunder sen gick han in. När jag släppte honom så gick han & luktade på väggarna & blåste, haha!!

Jag gick & hämtade Armani som gick med STORA steg fram till Diesel, han gick runt & undrade hur han skulle få komma in *asg*

Men så ställde dom sig iaf & åt i sina respektive högar =)


*Lättroade killar!*  hahaha!!


_______________________________________________


Eftermiddan

Dieselmannen har stått fint i sin "minihage" hela dagen =) Han är så stolt såå =) (se bilderna) När jag kom & skulle ta in dom så stod dom & solade i det fina vädret *så nice*


Imorrn får vi hem hö, så nu har vi städat på logen & gjort fint =)


Stoet som flyttade in igår var som jag misstänkte brunstig, stackars hingsten som får stå i den ljuva doften hela nätterna *asg* Hon ska ju inte betäckas lixom ;) Det är ju Ninas nya stjärna! =)


Armani har fått varit naken inne ett par dagar nu. Gud va fint väder vi fått!

Av Josefine - 2 april 2008 14:46

Imorse när jag var i stallet så hade Diesels ena ben läkt redan =)

Så nu slipper han ha nått omslag där iaf =) Det andra benet där såret är lite djupare, börjar oxå se riktigt fint ut! *kul att de verkar läka såå fort!*


Veterinären vill inte att han är ute i hage & travar/galopperar innan såren läkt helt, så han får vara inne idag oxå *stackarn* Men vi ska nog bygga en liten hage i hans vanliga hage, så blir de lite roligare =)


-----------------------------------------------------------------------------------

 ...senare samma dag...

Diesel & jag tog en promenad på eftermiddan =)

Han tycker det är såå kul att få komma ut. Nu har han lessnat på att stå inne tror jag, så vi byggde en "mini box/hage" i hans hage =) haha!

Det blev som en gympapass att bygga den ;) *svättigt* hehe!

Diesels sår ser fortfarande jätte fint ut! =) *glad!*

Idag flyttade en ny stjärna in i stallet, hon heter My Sweet Dream, kallas Myran *så tööt*

Diesel blev kär i första ögonkastet =) Äntligen har han en flicka i stallet att vila ögonen på ;)

Natti natti!

Presentation

Omröstning

Vilket alternativ är din favoritgrej som du utövar eller har som mål med din/dina hästar?
 Fälttävlan
 Dressyr
 Hoppning
 Distans
 Western
 Working Equitation
 Körning
 Gymkhana
 Voltige
 Pole Bending
 Islandshästridning
 Utställning
 Premiering
 Kvalitetstävlan
 Uppfödning
 Hunting
 Annan...

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards