Alla inlägg under april 2008

Av Josefine - 23 april 2008 08:43

Idag var det soligt & fint.

Det blev första ridturen i år med bara linne *nice*

Armani går naken dygnet runt nu & Diesel har bara ett tunnt regntäcke över de tunna stalltäcket. Snart är sommaren här! =)


Diesel & jag red lite dressyr ute på gamla campingen, han var mest pigg & ville dra på, men ja tyckte inte de samma ;) Men han var duktig & gjorde som ja sa. Vi red igenom dressyrprogrammet en gång & de kändes OK.


Sen red jag ut på Armani, Hanna red barbacka med på Hia. När vi kom in i skogen kom vi ifatt två hästar som Hia trodde var älgar =) Så Hia vägrade gå, men Armani bara klampade förbi Hia & gick vidare *så duktig kille* De blev bara skritt idag då det var mest lera & "lyftafötterna-stigar".


Kortet ovan är taget av Sofia Hansson.

Av Josefine - 22 april 2008 07:36

Idag åkte vi till Enköpings Fältrittklubb & tränade terräng...

...för Therese Järn http://www.hastutbildning.com/   *såå kuul!*


Jag hade fått fel tid så vi var där lite för tidigt *asg*. Vi kollade lite i hästaffären sen åkte vi in till stan & käka mat & glarre i solen *mums*. Sen var det dags att åka tebax för att brodda i gräsbrodden innan träningen. Diesel var störtcool i släpet & när vi sadlade/tränsade, jag trodde han skulle vara lite på tå när han visste vad som väntade.


Vi började med att hoppa en stock på en 8-volt efter varandra, vi var nog 6-7 ekipage. Diesel var taggad & lite het så han ökade lite innan stocken, men han var ändå lydig & lyhörd. Vi hoppade 3 hinder efter varandra, först ett stockkryss, sen en kulvert & avslutade med en stock mellan 2 hus, kulverten var kanske ett LÄTT-klass hinder? Diesel bjöd som satan på allt å han var väldigt pigg, framåt & överlycklig för att vara här!! =) Sen hoppade vi ett björkhinder, lilla banken & därefter 2 små hopp upp på banken & ett större nerhopp. Ett hinder som jag kollat in innan träningen & tänkt att de där e nog för låångt för oss hihi, jaha, då var det dags att hoppa det hihi! Det kändes inte alls så maffigt/läskigt - som det såg ut, Diesel hoppade det två ggr utan problems (det var ett LÄTT-klass hinder). Sen hoppade vi ett nerhopp, en stock efter, galopp en sträcka där kom diket & stock efter. Diesel tittade lite på diket & hoppade, sen tittade han till & bromsade upp sig på den lilla stocken =) Jag tänkte att jag passar på & "åker" lite när de e små hinder, för att få honom lite mera lyhörd hehe, det funkade. En häst ville ej hoppa över diket så Diesel fick vara draghjälp ;) Sen hoppade vi ett hinder i nedförsbacke, även där var vi draghjälp till en häst som ej ville hoppa. Sen gick vi ner till vattenhindret, först fick dom plumsa runt lite, sen travade vi genom vattnet & hoppade upp/ut.

Lektionen avslutades med varggropen, vi fick ta den svåra vägen (tvärtom), först hopp över stock, sen nedförsbacke & ett stockhinder längst ner i gropen, sen brant uppförsbacke där Diesel busade & småbockade varje gång. Här skulle väl hästarna vara trötta då vi hoppat massor av hinder i 1,5t, men det hajade inte vi *asg* *brall brall!* hahaha!

Nöjda som satan lastade vi & åkte hem & nattade hästarna. *Zeent* ;)

Nu känner vi oss reda för helgen ;)

Av Josefine - 21 april 2008 07:33

Nu har pluttas Diesel gått i 6 dagar så idag fick han vila.

Imorrn är det terrängträning i Enköping *iiiii*

Av Josefine - 20 april 2008 14:43

TACK till Ann som sänt oss detta läckra klipp från hingstvisningen igår på Näsbyholm i Strängnäs.


Av Josefine - 20 april 2008 09:44

Världens solsken! Snacka om hojväder! *nice*

Vi red ut barbacka på en lugn liten tur runt i Norrbyskogen, riktigt skönt så här "dagen efter", (det blev ju nästan som en tävlingsdag igår). Jag skulle varit ledig idag men hoppade in & jobbade lite extra då dom behövde folk.. 


Tack alla, för alla fina bilder & filmer! *jätte skoj & se!* hihi!!


Av Josefine - 19 april 2008 20:10
http://youtube.com/watch?v=_nWt5TBr4Vg

Kort sammanfattning av dagen KAAANON-dag! =)

I morse släppte jag ut hästarna, kändes lagom kul att slänga ut min rena hingst i leran, haha! =)

 Eftersom hingstvisningen började kl 13.00 så ville ju Diesel gå ut i några timmar först. Mockade & fixade iordning stallet + mockade 5 boxar åt Vera.

Då var det dags att hämta in Diesel från hagen & ev tvätta honom om han rullat sig i leran. Men TACK snälla Diesel som var helt ren & fin fortfarande!! När vi kom fram till hingstvisningen fick Diesel vänta nån timme el två innan det var våran tur. Men han stod fint i släpet & åt hö & morötter ;)

 Jag åkte själv till hingstvisningen så jag fick lasta ur & sadla själv. Men det gick så bra så =)

 Hoppade upp & började rida fram. Diesel var såå busig & lycklig. Han ville inte skritta först så jag travade av honom en stund. När jag skulle fatta galopp studsade han med rumpan & busade runt lite *asg*.


 Red fram ganska länge på en ridbana ute på ängen. Jag blev lite svettig, men inte Diesel...haha! *som vanligt* Gick upp & red även fram lite på grusbanan utanför ridhuset på Näsbyholm, den banan är väldigt tung (mkt sand). Men det passade ju bra då Diesel var så pigg & han behövde få arbeta lite mera hehe! Då var det våran tur. Jag hade planerat att vi skulle rida dressyrprogrammet som vi ska tävla i Mantorp på lördag - vilket vi oxå red. När vi kom in i ridhuset var Diesel helt lagom framriden. Han var så lydig & lyhörd. Jag trodde han skulle vara lite busig, haha! Vi hann rida fram lite även där inne, innan det var våran tur. Vi startade  programmet med att stanna & bajsa...hum...så han segade sig framåt lite, men sen fortsatte vi enligt planen. I traven i början på programmet så var jag lite otydlig två ggr...så Diesel trodde nästan att vi skulle stanna. Men sen skärpte jag mig & red ordentligt hihi! Det gick såå jääla bra! Jag som kände innan att va tråkigt att vi bara ska rida fälttävlansprogrammet 2007...de e typ inget mer än skritt, trav & galopp hehe! Men nu ångrar jag inget, han kändes helt perfekt!! *kul* & som pricken över iet så gick ju våran Pole Bending uppvisning ÖVER FÖRVÄNTAN! Vi hann precis sadla-, tränsa om & dra på benskydd så var det dags för Pole Bending. Vi tävlade mot Carro på Ruben(valack) - alias Bendji ;) Vi var så taggade allihopa & det var sånt jääla drag! Såå himla roligt! Diesel & jag slog nytt banrekord! *grymt!* Första vändan hade inte Diesel helt 100% hajat att vi skulle galoppera järnet hehe, men de gick fort ändå. Andra heatet var han med på noterna, då gick de undan! =)

Alla ni som sitter på bilder el filmer från dagen är varmt välkomna att höra av sig ;) *blink blink*. Och TACK alla ni goa människor för allt beröm & grattisar & fina ord idag! Det värmer! Tack tack!

Man hinner inte vara så social tyvärr & prata så mkt när man är iväg så här, men de går ju flera tåg! Hoppas vi ses!

Av Josefine - 18 april 2008 22:10

Tog ut kusarna åt Hanna idag

Sen blev det mockning åt 3 kusar (inkl Hia) =)

Gick hem en sväng, handlade, käkade & tog det LUGNT en stund ;) *nice*

Sen drog ja tebax till stallet & red ut på Diesel. Vi red nästan fram till finkan, där vände vi & testade att galoppera i 3 minuter & stå i fältsits, skulle se om man palla, haha! Det gick bra, blev tom 4 min. Men de e lite jobbigt, hehe! Diesel var lite seg halva turen, han var tydligen kissnödig...så efter han kissat var han pigg *asg*..killar...*suck* hahaha! Efter ridturen fick Diesel bada, han blev så ren & fin så. Men han hinner väl skita ner sig i hagen imorrn...hum... Hingstvisningen är ju inte förrsn kl 13 i Härad.

Flätade Diesels man & lugg *så töt* hihi! Sen putsade jag all utrustning & packa i ordning. Hovis ringde & sa att han var på G, ja hann cykla hem å kasta i mig lite middag & tebax. Diesel blev av med sina guldskor & snösulor idag. Imorrn skulle de varit 9 v sen jag verkade & skodde sist, men hovis tyckte jag var för tidigt ute, de var inte mkt att ta ;) Men nu vill vi ju inte ha snösulor & isbrodd längre, haha! Så nu har han vanliga skor med broddhål i. Så när vi ska tävla fält i Mantorp nästa helg så kan vi dra i gräsbrodden ;) Armani flirtNils har flirtat in sig hos hovis, så dom hade som vanligt en lång gos stund *asg@them* Han skötte sig bra när Feson verkade. Kl blev som vanligt 100...dax att träna på dressyrprogrammet en sista gång innan morrondagen. Vi ska oxå ha en pole bending uppvisning imorrn *kul*

Av Josefine - 17 april 2008 12:41

Började dagen med att fodra & släppa ut hästarna.

Sen gick jag hem & städade...damsög & skurade alla golv, diskade & fixade & donade... Tjoff så hade de gått ett par timmar! Kl 12 hade vi dressyrlektion för Vera. Vi övade på att göra öppna på medellinjen, de kändes riktigt bra =) Diesel var väldigt medgörlig & han undrade hela tiden var som skulle hända härnäst, när Vera sa "galopp" så började han galoppera utan att jag gjorde nått *asg* Efter dressyrlektionen tvättade jag massa hästprylar...ländtäcke, paddar, boots, lindor, benskydd mm mm. Samtidigt tvättade jag hemma några maskiner, så ja fick spinga imellan *asg@ me* Sen hade jag ett möte med en kille som ska göra dekalar åt mig, de var intressant, nu kommer jag ihåg varför jag gick mediaprogrammet på gymnasiet =) Älskar fina bilder, loggor, snygga typsnitt & att se vad de blir när man kombinerar ihop saker & ting! ;) Sen gick jag till stallet & tog in hästarna, hann inte ens sitta ner i lugn & ro i 5 minuter på hela dagen.. Sen var de järnet hem & byta om för vi skulle ha stallmöte & bastukväll med stalltjejerna. Vi gick till pizzan & köpte med oss pizzor hem till mig, sen hade vi ett trevligt möte & de blev en hel del hästpladder, så bastun kom vi aldrig ens till *asg* hahahaha!! Kl blev mkt.... *zzzzzzzzz* Ja som skulle hinna handla & sola...hahaha!

Presentation

Omröstning

Vilket alternativ är din favoritgrej som du utövar eller har som mål med din/dina hästar?
 Fälttävlan
 Dressyr
 Hoppning
 Distans
 Western
 Working Equitation
 Körning
 Gymkhana
 Voltige
 Pole Bending
 Islandshästridning
 Utställning
 Premiering
 Kvalitetstävlan
 Uppfödning
 Hunting
 Annan...

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards