Alla inlägg under mars 2008

Av Josefine - 22 mars 2008 20:27

Hade utsläppet idag

Red en sväng på Diesel direkt efter det. För att sen kunna putsa upp all utrustning & packa ihop allt till morrondagens tävling. Vi red dressyr på campingen, det var hårt & tråkigt underlag så det blev mest lydnadsövningar. Vissa ställen kunde man trava & galoppera lite grann på. Han skötte sig galant =)


Gjorde i ordning allt inför tävlingen, tog ungefär halva dan =) Fän va tiden går fort! Sen va de hem & kasta sig i duschen för att åka & fira påsk med familj & släkt. Blev en underbar påskmiddag med många asgarv!!! *LMFAO* Farmor & farfar kom oxå *mkt trevligt* =)


Sen var det bara & tacka för sig "jag måste hem & tvätta hästen" haha!

Känns lite skumt att på 2 sekunder byta ut klänningen mot mysbrallor & gummistövlar & traska till spolspiltan med Diesel miss i nassa ;) haha!


Det var för kallt för att tvätta hela hästen, så det blev bara benen, huvet & svansen =) Men han blev så fin så. Rygg & rumpa blir ju inte smutsigt eftersom han har täcke där ;) Medans jag väntade på att han skulle torka (så ja kunde byta ut de 4 svettäckena mot stalltäcket) så flätade jag Diesels man för typ första ggn i världshistorien haha! Halva hans man håller på & byta sida, så det är lite dags att börja fläta den ;) Men ja tycker han blev fin! hihi! Sent som 17, dax att dimpa i säng! Natti natt!

Av Josefine - 21 mars 2008 15:15

*nice* När jag vaknade blev de en frulle sen till stallet

Mockade & gjorde iordning maten & vattnet, sen fick jag ett "städryck" =)


Sen var det dags för ridturen, Diesel blev nyfrisserad i man & svans, sen körde vi "pilla i öronen" träning, haha! Diesel gillar inte när matte stoppar fingar i öronen *vem gillar de?!* Men ibland måste man ju kolla läget där lixom ;) Men efter nån minut så gick det väl bra då tänkte Diesel. Jag passade på att klippa av lite hår som hängde ut gn öronen =) När vi ändå hållt på med dessa öron så fick han huvan på sig när jag red. Han brukar skaka till en gång med huvudet så träns & hela paketet ramlar av, men de måste ha varit min fina övartalan innan som gjorde att han skärpte sig idag haha! Tränset & huvan satt kvar hela ridturen. Vi red till galoppbacken i Norrby, där i skogen mötte vi 4 pers som va ute på promenad & fotade =)


Diesel ville helst springa i 190km/h när vi galopperade, men de tyckte inte ryttarinnan va nån bra idé. =) hehe!


Nu inväntar vi snökaoset som redan kommit till Mariefred & Eskilstuna :(


Bilderna är ifrån Silinge 2005-07-10, då vi vann både 1m & 1.10m, om ja minns rätt =)

Av Josefine - 20 mars 2008 09:57

Gick helt j--la KANON!!!!

Trodde vi sku va lite granna ur form iaf, då vi inte hoppat på ett par veckor (de har ju varit lite semester å så, hihi!). Vera byggde upp en kombination, & 2 rättuppstående, varav de ena rättuppstående hade en glassgubbe i hindret, som stod upp i mitten av hindret & de andra rättuppstående hade en röd stor plåttunna under. Vi började att hoppa bara de ena hindret i kombinationen så man red innanför A-hindret & hoppade endast B-hindret. Vi gjorde de i båda varven. Inga problem. Sen hoppade vi kombinationen lite lågt (80-90cm kanske) & så hoppade vi glassgubben från höger & vänster. Jag trodde Diesel skulle tveka på den, om han ville stanna & titta på glassgubben först. Men han bara hoppade!

Tunnan likaså! No problems att hoppa! =)


Då höjde Vera upp så kombinationen var HÖÖÖG! B-hindret var 130cm!! Första ggn vi red på den höga kombinationen så hoppade vi av lite för tidigt på A-hindret, därför stannade vi på B. Men då löd jag Veras råd & hoppade av lite senare på A-hindret & då hoppade han B-hindret utan minsta tvekan! Så G-RYMT!! Han tatchade lite i B-hindret (men rev ej) så vi hoppade om kombinationen senare, då hoppade han verkligen hela kombinationen perfekt! Kändes riktigt bra! Dom här hindren blev till en bana med 5 språng, varav glassgubben var med två ggr. Han hoppade hela banan utan bekymmer. =)


Hela lektionen kändes helt kanon rakt igenom! Nu känns de som vi är laddade för en spännande tävlingssässong! =) Hanna & Hia var oxå med, de gick helt kanon för dom oxå!! *SÅÅ KUL!!*


På söndag är det alltså 1m & 1.10m i Botkyrka & på måndag 1.10m i Botkyrka. *spännande!*


Lägger in två bilder från 0.90m fält i Gottröra, tror det var 2006.

Av Josefine - 19 mars 2008 20:05

Red ut med Hanna idag

Det var så skönt att rida i ljuset & utan stress =) Förutom att telefonen gick varm haha! Kanske man ska börja stänga av ljudet när man rider...hehe!


Vi hittade en ny ridväg idag igen, vi red mot Bråtorp, men vi red in i skogen & kom ut på våran välkända galoppväg. Där blev det mkt trav & en del galopp, de tyckte grabbzen va kul!


Efter ridturen så blev de gosstund med Diesel i stallet =) När ja va liten lärde mamma Diesel "puss" då skulle han ge oss en puss på munnen, hehe! Ja har inte kört med det på länge, men han kom ihåg! hehe! Snacka om hästminne! Ja sa puss & han tycker de e lite jobbigt/skämmigt, så han väntar några sekunder & hoppas på att min mobil ska ringa eller nått *asg*

-Ok, sa han å smög sakta men säkert fram & gav mig en stor mulpuss

*såå sööt!*

En annan rolig sak...ang mobiler...är att när ja e ute å rider & travar eller galopperar & så ringer mobilen, då bryter han av direkt till skritt. Han har ju lixom lärt sig att vi varje gång saktar av till skritt när matte ska börja leta fram den tjutande mobilen *asg* Han är såå smart & söt min Dieseling!

*zmäälter*


Av Josefine - 18 mars 2008 19:58

På mitt jobb kallas tisdagar för "tjur-tisdag"...haha!

Tisdagar är verkligen tråkiga, det är lååångt kvar till helgen...


Blev en minst sagt hektisk kväll efter jobbet...de var möten & mockning....& mockning... Det var dags att hjälpa min snälla hästskötare jag hade i helgen då jag var borta =)


Kl blev så mkt så ridning var bara att glömma...


*zzzzzzz*

Av Josefine - 17 mars 2008 19:56

Idag var de inte världens bästa väder precis

Men motion måste vi ju ha, så Diesel & jag drog på oss regnbyxor & reflextäcket & stack ut. Det blev en sväng till "galoppvägen" idag. Travade & galopperade en del, i slutet blev de skymning.

Av Josefine - 16 mars 2008 19:53

Åh va jag har längtat efter mina älsklingar!


Åkte hem från Sälen idag. Stack raka spåret till stallet & red ut på Diesel tillsammans med Hanna & Hia.


Man var ju inte superpigg efter 7h i bilen, men de blev en skön tur med mkt skritt & lite trav.

Av Josefine - 15 mars 2008 19:44

Efter ytterligare en hel dag på skidorna så kändes det ypperligt med en skön "hemmakväll".


Blev soffan med Melodifestivalen & alldeles för mkt godis, chips å läsk hehe!! ...å ja, fel låt vann =(

Men de gjorde inte så mkt...


Vi hade verkligen en kanondag i backen! Värsta solskenet, man kunde sitta & sola! *NICE!*

Presentation

Omröstning

Vilket alternativ är din favoritgrej som du utövar eller har som mål med din/dina hästar?
 Fälttävlan
 Dressyr
 Hoppning
 Distans
 Western
 Working Equitation
 Körning
 Gymkhana
 Voltige
 Pole Bending
 Islandshästridning
 Utställning
 Premiering
 Kvalitetstävlan
 Uppfödning
 Hunting
 Annan...

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards